Tuesday, November 13, 2012

19.Kesiannya dia...alahai...

Salam n hye everyone..first of all, I would like to congrats to DLCW and DMC for their wedding...korang sume mesti tengokkan live diorg punya majlis aritu...pe komen???ok x??mesti la ok sbb LCW tu....tapi ape yg x ok skang ni ialah ada orang kt tengah2 kedua mempelai tu..aihh pe kes,kesian pengantin tau...Nah,ce korang tengok picture kt bawah ni..n komen cket.


Kesiankan...bak kata my fren,depa kawen sekali seumur idop...jangan la di ganggu,sedangkan Agong pun dok sebelah pengantin...bukan dok tengah2..alahai,k tu jela utk kali ni setelah sekian lama menyepi...k take care sume..

Thursday, July 26, 2012

18.Hei Kamu!!

KAMU...
Hei kamuu!!!Nak ke mana tu???
Pernah tak kamu bertanya,kenapa kamu yang aku pilih....?
Ya...kenapa kamu yang aku pilih....
Jawabnya..kerna aku menginginkan kamu...
Menjadi imam ku...
Menjadi pemimpin ku..
Menjadi pedang serta perisai ku..
Menjadi teman serta sahabat di kala susah mahupun senang...
Menjadi bapa kepada anak2 ku...
Menjadi anak yang bertanggungjawab pada ibu bapanya...
Kau yakin???
Ya,aku yakin...hanya kau lah yang telah diciptakan untuk ku...
Yang layak memimpin diri ku..
Yang sabar dengan segala kerenah ku..
Yang mampu membentuk sikap ku..
Terima kasih kamu...
Terima kasih atas segalanya...

Saturday, June 23, 2012

17.Back stabber!!!!


Assalamualaikum w.b.t....hye sume,salam 1 Malaysia..alhamdulillah,final exam dh hbs.hopefully masing2 dapat result yg ok kan..isnin ni dh start praktikal,first time woo nk praktikal..cmne la perasaan jadi student praktikal kan.Tapi pape pun bukan tu topik kita arini....the hottest topik is "KAWAN MAKAN KAWAN".Ape yang dimaksudkan dengan kawan makan kawan tu??ada sape2 yang tau??Hurmm...susah sebenarnya kalo kita face dengan situasi camni kan...buat baek dekat membe,then membe tu tikam kita senyap2,terbaek...tu la nameny kawan mkn kawan.Buat baik salah...buat jahat pun salah...so nk buat ape lagi?Cuba ckap nk buat ape??Haiihhh....bawak2 la bersyukur if membe korang tu banyak membantu korang time susah n senang..sentiasa ada untuk korang x kisah la korang susah or senang,jangan la buat jahat kt kawan tu...kesian la kt membe tu...please..jangan la sakitkn hati org yang dh banyak bantu kita.If korang buat camtu,oneday segala kejahatan korang tu akan terbongkar...n korang akan dapat ape yg korang dh buat.Dah la dapat malu...pastu hilang kawan lak tu..isyh2 siyes u're loser at that time...So,ingat2 la..jangan sesekali tikam belakang or buat jahat kt kawan2 anda..Ok selamat malam n selamat bersahabat sume..                                                                
Assalamualaikum... 

Tuesday, June 5, 2012

16.Jom buat side income!!

Hye korang,ha mesti korang sakit ati kan ble ada orang send link soh korang klik macam2 link kan...mesti korang ingat benda tu virus kan.Actually benda tu bukan virus,tu adalah satu application yang mane kita bole cari side income..nak kata bole kaya tu xde la...jz bole jd wit poket jela. Benda ni mudah je,register then share iklan2 tu kat kawan2...proses share tu bole buat dekat Facebook, Twitter or Blog..mudah kan??Setiap satu link yang diklik,korang bole dapat around RM0.20-RM0.40 jela...xbnyk pun,tp kalo rjin promote...bole cecah ratus n ribu gak la...Minimum yang kita bole cash out adalah RM50...so sape2 yang nk dapat duit bnyk,kumpul jela duit tu,jangan terus cash out bile dh cukup RM50 ok...Pada sape2 yang x berminat nk join benda ni,anda digalakkan untuk tolong rakan2 tu klik link tu...bantulah mereka untuk mencari duit poket ye..Pada sape2 yang berminat untuk join benda ni,korang boleh klik kat bawah ni ye..

KLIK SINI UNTUK JOIN!!

Okeyh,kat bawah ni adalah bukti earning yang saya dah dapat setakat ni:


After create account nnt,korang cari ikon Recommendation(dalam bulatan merah tuuu) kat bahagian atas skali,n korang akan nampak banyak sangat kempen yang boleh dikongsi bersama:


After that korang klik mane2 kempen tu...then scroll sampai bawah,nnt nampak GENERATE MY UNIQUE URL, then korang akan dapat link2 yang camni;

Lastly,copy link2 tu...untuk di share pada kawan2 u olls...mudahkan.So ape lg...jom la join sekarang..




Sunday, June 3, 2012

15.Aku dah gemokkkkk!!!!

Aiyoooo!!badan dh gemokk...acaner tuu??!!Haa...pe lagi,jom la kasi intai cmne nk kasi kurus bdn korang tu kan dgn cara BERDIET,ingat...BERDIET...say no to any ubat2 kurus or pape jela.Nak tau x pasai pa??sbbny...if korang stop makan benda2 tu,badan korang xd benda yg bole tahan korang dr rse lapar..so automatically korang akn mkan banyak2...better,xyah la amek mcm2 ubat...kurangkn mkn n bnykkn senaman...ok dah,insyaallah berat korang tu akan maintain kurang..
Ok malas nk bebel banyak,kali ni cheq nk share cket la cmne nk kasi maintain korang pny diet tu la...means diet yang berkesan..

  1. Minum air lobak merah yang telah diperah yang mana ianya telah dicampurkan dengan sebiji limau nipis.
  2. Jangan tinggalkan sarapan.
  3. Jadikan kurma tu sebagai breakfast korang.
  4. Ambil makanan kaya serat dengan banyak pada waktu makan. Contoh makanan kaya serat adalah; buah-buahan, sayur-sayuran, vitamin, mineral, dan bijiran penuh.
  5. Sediakan buah-buahan dan sayuran berwarna hijau, oren dan kuning pada waktu makan. 
  6. Pastikan kadar pengambilan kolesterol di bawah 300 mg pada setiap hari.Bagaimana? Kurangkan lemak haiwan di waktu makan yang boleh meningkatkan kadar kolesterol dalam darah.
  7. Pastikan sumber protein dalam diet harian serta kurangkan gula.
  8. Lakukan aktiviti yang banyak pergerakan.
  9.  Lakukan sedikit aktiviti selepas makan.
  10. Jangan sesekali tak makan,hal ni selalu terjadi pada orang yang desperate nak kurus...make sure makan,TAPI dengan kadar yang sedikit.
  11. Minum air putih 8 gelas sehari,amalkan minum air sebelum makan makanan berat.
  12. Kurangkan makanan bergaram.
  13. Jadikan air limau u feveret drink korang.
  14. Say no to carbonat drinks.
  15. Make sure bila makan tu kunyah dengan perlahan,jangan tergopoh gapah
  16. Gunakan piring makanan yang rata.
  17.  Jangan percaya kepada mitos-mitos berdiet. Antara mitos berdiet yang kerap dibincangkan sehingga kini adalah; jangan sarapan pagi, jangan makan malam, jangan minum air masak, jangan minum jus oren.
  18. Jangan timbang berat badan setiap hari.
Okay,that's all for today...selamat membaca n selamat beramal :)